ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Mommy Makeover είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις μεθόδους αναζωογόνησης και αποκατάστασης τόσο των μαστών όσο και της κοιλιακής χώρας αλλά και του προσώπου λόγω των αλλαγών που επισυμβαίνουν κατά την κύηση και τη γαλουχία.

ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

η Ιδανική υποψήφια για Mommy Makeover είναι κάθε γυναίκα υγιής ανεξαρτήτου ηλικίας που έχει σταματήσει το θηλασμό και δεν έχει πλάνο για επόμενες εγκυμοσύνες.

Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω, είστε υποψήφιες για Makeover :

  1. Πτώση-άδειασμα μαστού που έχει χάσει τη νεανικότητα του.
  2. Χαλάρωση δέρματος και ραγάδες στην κοιλιακή χώρα και την πύελο.
  3. Διάσταση κοιλιακών τοιχωμάτων με διόγκωση και προβολή της κοιλιάς.
  4. Λιποαποθήκες που δεν απαντούν σε δίαιτα και γυμναστική.
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι να περιμένω σε μια ιατρική επίσκεψη?

Ο πλαστικός χειρουργός θα πάρει το ιστορικό και μετά θα σας εξετάσει σχεδιάζοντας τις προβληματικές περιοχές και προσφέροντας λύσεις. Είναι σημαντικό να εκθέσετε τους προβληματισμούς σας και να καταλήξετε σε μια θεραπεία που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Μπορούν να γίνουν περισσότερες από μια επεμβάσεις ταυτόχρονα?

Μπορεί να γίνει σε μια ή δύο φάσεις η αποκατάσταση, αναλόγως το πρόβλημα.

Ποιές επεμβάσεις περιλαμβάνει το Makeover?

Ανόρθωση μαστών με ή χωρίς αυξητκή, μειωτική μαστών, κοιλιοπλαστική, Μινι κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση.

Η τομή της καισαρικής ή η υστερεκτομή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα?

Όχι. Με την κοιλιοπλαστική χρησιμοποιούμε την ίδια τομή επιδιορθώνοντας και το δέρμα που περισσεύει στην κατώτερη κοιλιακή χώρα.

Έχω Ομφαλοκήλη, μπορεί να αποκατασταθεί στον ίδιο χρόνο?

Οι ομφαλοκήλες είναι συχνές σε γυναίκες με πολλαπλές κυήσεις ή σε κυήσεις διδύμων-τριδύμων. Μπορούν να αποκατασταθούν με τη βοήθεια Γενικού Χειρουργού κατά την επέμβαση.

Πότε θα μπορέσω να επιστρέψω στις καθημερινές δραστηριότητες?

Η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει από μια εβδομάδα έως και ένα μήνα μετά την επέμβαση.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή γα μία τέτοια επέμβαση?

Μετά το τέλος του θηλασμού και την επίτευξη ενός σταθερού σωματικού βάρους.

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΜΟΜΜΥ MAKEOVER

Το σετ των μέθοδων αναζωογόνησης και αποκατάστασης τόσο των μαστών όσο και της κοιλιακής χώρας αλλά και του προσώπου λόγω των αλλαγών που επισυμβαίνουν κατά την κύηση και τη γαλουχία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Το Silhouette Soft είναι μια νέα μη χειρουργική μέθοδος, που σχεδιάστηκε για να συσφίξει το δέρμα του προσώπου και του λαιμού.

Η επέμβαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει lift οποιοδήποτε μέρος του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων μέτωπο, τα μάγουλα, σιαγόνες, γραμμή κάτω γνάθου και του λαιμού. Στην πράξη, θεωρώ ότι είναι πιο αποτελεσματικά στο κάτω μέρος του προσώπου και το λαιμό, όπου άλλες μη χειρουργικές τεχνικές συνήθως παρέχουν λιγότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η διαδικασία αρχίζει πρώτα με τον εντοπισμό των περιοχών με περίσσειας του δέρματος και τη σήμανση των σημείων όπου θα τοποθετηθεί το κάθε νήμα. Ακολουθεί η έγχυση τοπικού αναισθητικού ώστε η εμπειρία να είναι εντελώς ανώδυνη. Τα ράμματα περιέχουν μικρές κώνους σε όλο το μήκος τους και εισάγονται χρησιμοποιώντας μακριές βελόνες. Αφού τοποθετηθούν στη σωστή θέση τότε σύρεται το δέρμα προς τα πίσω για να δημιουργηθεί το lift , ενώ ταυτόχρονα οι κώνοι δεν επιτρέπουν το δέρμα να επιστρέψει δίνοντας έτσι το επιθυμητό νεανικό look.

Αμέσως μετά θα έχετε κάποια μικρά σημαδάκια από την είσοδο της βελόνης τα οποία θα παραμείνουν για το υπόλοιπο της ημέρας και θα καλυφθούν με αντιβιοτική κρέμα και αργότερα ακόμα και με make up.Υπάρχει περίπτωση να σχηματιστεί κάποια μελανιά σε σημεία που μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα γι’ αυτό καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε αντιπηκτικά ή ασπιρίνη τη μέρα της εφαρμογής. Για μερικές μέρες μετά την εφαρμογή μπορεί να αισθάνεστε τα ράμματα κάτω από το δέρμα, ιδίως όταν βάζετε προϊόντα περιποίησης δέρματος αλλά η δεν θα είναι ορατά και αίσθηση αυτή θα φύγει σύντομα.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ

Από εργαστηριακές παρατηρήσεις αποδείχτηκε ότι τα νήματα παραμένουν μέχρι και 18 μήνες μετά και στη συνέχεια διαλύονται ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να παραμείνει ακόμη και για 6 μήνες ακόμα.Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μετά τους 18 μήνες.

SILHOUETE SOFT LIFT

Το Silhouette Soft είναι μια νέα μη χειρουργική μέθοδος, που σχεδιάστηκε για να συσφίξει το δέρμα του προσώπου και του λαιμού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Είναι μια μη χειρουργική μέθοδος rejuvenating lift που συνδυάζει τη γνωστή θεραπεία PRP με τα αιμοπετάλια του ίδιου του ασθενή καθώς και εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.

Είναι μια σχετικά καινούρια θεραπεία που εφαρμόζεται παγκοσμίως κυρίως στους κύκλους των διασήμων και έχει ως αποτέλεσμα δέρμα πιο σφριγηλό, πιο λαμπερό , με λιγότερες δυσχρωμίες και ταυτόχρονα βελτίωση της δομής του προσώπου με lifting effect κι όλα αυτά με επίσκεψη στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η θεραπεία εφαρμόζεται στο περιβάλλον του ιατρείου και περιλαμβάνει αιμοληψία , φυγοκέντρηση σε ειδική φυγόκεντρο, ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων και εφαρμογή στο πρόσωπο είτε ως εμφύτευμα, όπως το γνωστό υαλουρονικό, είτε ως μεσοθεραπεία με ή χωρίς microneedling.

Στη συνέχεια γίνεται εφαρμογή εμφυτευμάτων υαλουρονικού στις περιοχές του προσώπου που χρειάζονται τρισδιάστατη αναδόμηση όπως τα ζυγωματικά, η περιστοματική περιοχή, η περιοχή γύρω από τα μάτια κλπ

Η όλη διαδικασία χρειάζεται από 30 λεπτά έως και μία ώρα αναλόγως τις εφαρμογές που γίνονται και τις περιοχές θεραπείας.

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος της νέας αυτής μεθόδου εξαρτάται από την ποσότητα των εμφυτευμάτων που χρησιμοποιείται καθώς και την εφαρμογή ή όχι της θεραπείας μικρονυγμών (microneedling).

ΟΦΕΛΗ

Το πρώτο 24ωρο μετά τη θεραπεία, το πρόσωπο ή ο λαιμός είναι ερυθρό αλλά αυτό υποχωρεί γρήγορα ενώ το πρόσωπο ήδη δείχνει ανανεωμένο και λαμπερό.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής των αιμοπεταλίων γίνονται ορατά σε 6-8 εβδομάδες με συνεχή βελτίωση του αποτελέσματος , η τρισιδάστατη δομή είναι βελτιωμένη ήδη από την πρώτη μέρα, ενώ στην περίπτωση που έχει συνδυαστεί με  microneedling υπάρχει μια ήπια απολέπιση τις πρώτες 3 μέρες και την πέμπτη μέρα το δέρμα παρουσιάζεται λαμπερό με συνεχή βελτίωση της όψης μέχρι τον πρώτο μήνα όπου έχουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Συστήνεται η επανάληψη της θεραπεάς αναλόγως της ηλικίας και του προβλήματος σε 30-40 μέρες από την πρώτη συνεδρία και βέβαια σε βάθος χρόνου συστήνεται η συντήρηση ανά 6μηνο ή 1-2 έτη για τη διατήρηση του υγιειούς και λαμπερού-σφριγηλού δέρματος με εξάλειψη των επιαφανειακών ρυτίδων και σύσφιξη στο σύνολο του.

ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

 Η θεραπεία δεν έχει πραγματική ηλικία, αλλά τα μέγιστα οφέλη φαίνονται σε ηλικίες 35-55 έτη.

Οι κύριες αντενδείξεις είναι νοσήματα του αίματος (αιμοπεταλίων), χρόνια χρήση αντιπηκτικών, αυτοάνοσα νσήματα με εκδήλωση στο πρόσωπο (με εξαιρέσεις) και άλλες ειδικές κατηγορίες.

Επειδή η θεραπεία γίνεται με υλικά του σώματος γενικά είναι καλά ανεκτή με ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΆΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;

 Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με εφαρμογή Β. Τοξίνης (Botox) , CO2 Fractional Laser, Νήματα κολλαγονογένεσης, Χειρουργικά Νήματα ανάρτησης.

VAMPIRE THERAPY – LIFT

Μη χειρουργική μέθοδος rejuvenating lift που συνδυάζει τη γνωστή θεραπεία PRP με τα αιμοπετάλια του ίδιου του ασθενή καθώς και εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.

Εφαρμογή: Πρόσωπο, Λαιμός

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Το πλάσμα αποτελεί περίπου το 55% του αίματος, περιέχει τα ερυθρά & λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, πρωτεΐνες κλπ. Τα συστατικά του πλάσματος που μας ενδιαφέρουν όσον αφορά την εφαρμογή του PRP είναι οι αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors).Το PRP περιέχει 1.000.000 αιμοπετάλια ανά mm3.
Έτσι μπορούμε να πούμε ότι PRP ορίζεται η αυτόλογη συγκέντρωση ανθρώπινων αιμοπεταλίων σε μικρό όγκο πλάσματος.
Η έγχυση των αυξητικών παραγόντων στο δέρμα, που ονομάζεται αυτόλογη μεσοθεραπεία, οδηγεί στην αναγέννηση του δέρματος και αποτελεί μια νέα μέθοδο με πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συνίσταται στη λήψη αίματος από τον ασθενή, τη φυγοκέντρηση του σε ειδικά φιαλίδια και ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων του πλάσματος ώστε να γίνει στη συνέχεια εφαρμογή με σύριγγα στο τριχωτό της κεφαλής ή στο πρόσωπο, δέρμα χειρών κλπ με τοπική αναισθησία.

ΟΦΕΛΗ

Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επούλωση ορθοπεδικών ή χρόνιων τραυμάτων, εγκαυμάτων & χειρουργικών τομών, θεραπεία ρυτίδων προσώπου, αντιγήρανσης, ουλών ακμής, αλωπεκίας (απώλεια τριχών κεφαλής) αλλά και τριχόπτωσης.

ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

Οι αντενδείξεις αφορούν συνήθως ειδικές ομάδες ασθενών και όχι το γενικό πληθυσμό, γι αυτό κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Απαιτούνται 2-3 συνεδρίες τους πρώτους 2-3 μήνες , με διάστημα 20-30 ημερών σε κάθε συνεδρία και στη συνέχεια η θεραπεία εξατομικεύεται με επαναληπτικές συνεδρίες ετησίως ή και συχνότερα.
Οι αντενδείξεις αφορούν συνήθως ειδικές ομάδες ασθενών και όχι το γενικό πληθυσμό, γι αυτό κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού.

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι η έγχυση διαφόρων ουσιών σε μορφή cocktail στο μεσόδερμα δηλαδή κάτω από την επιδερμίδα.

Εφαρμογή: επούλωση ορθοπεδικών ή χρόνιων τραυμάτων, εγκαυμάτων & χειρουργικών τομών, θεραπεία ρυτίδων προσώπου, αντιγήρανσης, ουλών ακμής, αλωπεκίας (απώλεια τριχών κεφαλής) αλλά και τριχόπτωσης

Τα χημικά peels είναι σκευάσματα διαφόρων ουσιών όπως Γλυκολικό Οξύ, Τριχλωροακετικό οξύ, Φενόλη, Σαλικυλικό οξύ κλπ τα οποία εφαρμόζονται στην επιδερμίδα και προκαλούν ελεγχόμενη απόπτωση των κυττάρων – ξεφλούδισμα με αποτέλεσμα την αναγέννηση των κυττάρων και την εμφάνιση πιο νεανικού δέρματος.

Οι θεραπείες αφορούν κυρίως δέρματα με βλάβες από ηλιακή ακτινοβολία, όπως Μέλασμα, Δυσχρωμίες αλλά και περιπτώσεις ακμής.

Η διάρκεια των θεραπειών είναι μερικά λεπτά της ώρας και η αποθεραπεία εξαρτάται από το βάθος της εφαρμογής, δηλαδή αναλόγως του προβλήματος και της επιθετικότητας της θεραπείας , η επούλωση του δέρματος μπορεί να διαρκέσει από 7 έως 21 μέρες, οπότε και μπορεί να επαναληφθεί.

Περιοχές εφαρμογής : Πρόσωπο, Λαιμός, Ντεκολτέ, Χέρια.

Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στο ιατρείο θα καθορίσει το καλύτερο σχήμα θεραπείας.

ΧΗΜΙΚΑ PEELS

Οι θεραπείες αφορούν κυρίως δέρματα με βλάβες από ηλιακή ακτινοβολία, όπως Μέλασμα, Δυσχρωμίες αλλά και περιπτώσεις ακμής.

Περιοχές εφαρμογής : Πρόσωπο, Λαιμός, Ντεκολτέ, Χέρια.

To Microneedling είναι το μυστικό των διασημοτήτων σε όλο τον κόσμο. Είναι μια θεραπεία Δέρματος στην οποία χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή με πολλές μικροσκοπικές βελόνες οι οποίες σαρώνουν το δέρμα με μεγάλη ταχύτητα και προκαλούν πολλαπλές οπές στις οποίες μπορούν διεισδύσουν υλικά μεσοθεραπείας είτε σε μορφή κοκτέιλ είτε αιμοπετάλια του ασθενούς για την επιδιόρθωση βλαβών του δέρματος , όπως μικρές ουλές, ανοικτοί πόροι, δυσχρωμίες κλπ

Το αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή του Microneedling γίνεται ορατό σε 5 μόλις μέρες αλλά συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι και ένα μήνα μετά τη θεραπεία, οπότε μπορεί και να επαναληφθεί.

Περιοχές εφαρμογής : Πρόσωπο, Λαιμός ,Ντεκολτέ, Χέρια, Κοιλιά.

MICRONEEDLING

Για την επιδιόρθωση βλαβών του δέρματος , όπως μικρές ουλές, ανοικτοί πόροι, δυσχρωμίες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Το laser C02 ήταν ήδη γνωστό για τις χειρουργικές του ιδιότητες, αλλά με την εξέλιξη της τεχνολογίας πλέον χρησιμοποιείται για την αναδόμηση του δέρματος σε λειτουργία fractional.

Ουσιαστικά προκαλείται ένα ελεγχόμενο έγκαυμα στην επιδερμίδα και μάλιστα με τη μορφή μικρών κουκίδων (pixels) το οποίο επουλώνεται τις επόμενες ημέρες με την απόπτωση των κυττάρων. Επειδή το έγκαυμα γίνεται σε μικροσκοπικές περιοχές αφήνοντας υγιές δέρμα τριγύρω , η επούλωση είναι σαφώς γρηγορότερη από το παρελθόν και ουσιαστικά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές εργασίες του την επόμενη μέρα. Η αποθεραπεία σε μια συνήθη θεραπεία με laser διαρκεί 3-5 ημέρες οπότε και το δέρμα αποκτά μια λάμψη , με συνεχή βελτίωση του αποτελέσματος μέχρι και 3 μήνες μετά. Η επανάληψη των θεραπειών γίνεται σε ένα μήνα αν χρειάζεται, ενώ συνήθως 1-2 θεραπείες είναι αρκετές για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία με laser CO2 συστήνεται τόσο σε βαθιές δυσχρωμίες όσο και σε ουλές ακμής, ανοικτούς πόρους, ραγάδες, μικρές ρυτίδες κλπ

Περιοχές εφαρμογής : Πρόσωπο, Λαιμός, Ντεκολτέ, Χέρια, Σώμα.

Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στο ιατρείο θα καθορίσει το καλύτερο σχήμα θεραπείας.

ΕΙΚΟΝΕΣ

LASER CO2 FRACTIONAL

Χρησιμοποιείται για την αναδόμηση του δέρματος σε λειτουργία fractional.

Περιοχές εφαρμογής: Πρόσωπο, Λαιμός, Ντεκολτέ, Χέρια, Σώμα.